Zasitni bezmesni crveni umak za tjesteninu

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Zasitni bezmesni crveni umak za tjesteninu by Shutterstock Shutterstock
Vjerojatno ste kao i ja pročitali više desetaka recepata za bolonjez i svaki je naglašavao da je onaj pravi, iskonki ili jednostavno najbolji. Ovo nije takav recept, ne pretendira biti superioran bilo čemu ali je jednostavan, lako ga se modificira a najvažnije je da je da je ukusan i zasitan a može ga napraviti svako ko ima nož i tavu.

Sastojci

Broj porcija
2

Umak

2crvena luka
50 mlmaslinovog ulja
1mrkva
200 gšampinjona
3 režnjačešnjaka
300 mlpasirane rajčice
1kokošja kocka za juhu

Dodatno

300 gtjestenine po želji

Priprema

1 Napravite umak

U tavu dodajte ulje i pustite da se lagano grije. Za to vrijeme narežite na sitne kockice luk i ubacite ga u tavu. Posolite.


Dok se luk prži naribajte mrkvu, peršin i celer izrežite na male kockice. Dodajte u tavu. Pržite cca 10 minuta dok povrće ne omekša.


Operite i narežite češnjak i šampinjone. Dodajte slatku ili ljutu crvenu papriku, pustite minutu da se proprži pa dodajte sjeckani češnjak.


Nakon minute dodajte šampinjone pa ih dinstajte dok ne omekšaju i malo se smanje. Sad dodajte pasiranu rajčicu i vode da ne bude pregusto. Kad prokuha dodajte kokošju kocku.


2 Skuhajte tjesteninu po želji

Stavite vodu za tjesteninu, posolite i čekajte da zakuha. Dodajte tjesteninu i kuhajte ju po uputi.


Nakon par minuta bi umak trebao biti prilično gust, razrijedite ga dodavanjem par žlica vode u kojoj se kuha tjestenina.


Dodajte kuhanu tjesteninu u umak i dobro izmiješajte, prokuhajte minutu.