U veću posudu ulijte mlijeko, dodajte šećer i kuhajte na srednje jakoj vatri uz miješanje dok se šećer ne otopi.
Dodajte i maslac pa miješajte dok se sve ne sjedini.
Uklonite sa štednjaka te dodajte mak, aromu vanilije i sol, dobro promiješajte pa vratite na štednjak i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje oko 5 minuta.
Uklonite s vatre, dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i na samom kraju dodajte mljeveni keks.
Sve dobro izmiješajte i vratite na vatru još minutu do dvije dok ne zavrije i čokolada se ne otopi.
Rozen kore odmah namažite nadjevom. Na svaku koru utrošite po 7 žlica nadjeva kako bi slojevi bili jednake debljine.
Prilikom stavljanja sljedeće kore, blago je pritisnite rukama da se zalijepi i ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke .
Posljednju rozen koru nemojte namazati nadjevom.
Gornju koru opteretite, možete se poslužiti težom knjigom, kako bi slojevi bili ujednačeni i ohladite u hladnjaku minimalno 3 sata.
Bijelu čokoladu otopite na pari ili u vodenoj kupelji, prelijte je preko ohlađenog kolača i zagladite špatulom ili nožem.