Rozen mak pita

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Rozen mak pita by Shutterstock Shutterstock

Postoji stotinu recepata s gotovim rozen korama, a ako vam treba ideja za nadjev, donosimo vam recept za rozen pitu od maka, ali ne baš klasičnu, već uz dodatak čokolade. 

Sastojci

Broj porcija
10
450 mlmlijeka
250 gšećera
200 gmaslaca
300 gmljevenog maka
1 žličicaarome vanilije
1 prstohvatsoli
80 gčokolade za kuhanje
100 gmljevenog keksa
1pakiranje rozen kora

Dodatno

150 gbijele čokolade

Priprema

1Zagrijte mlijeko i šećer pa dodajte maslac

U veću posudu ulijte mlijeko, dodajte šećer i kuhajte na srednje jakoj vatri uz miješanje dok se šećer ne otopi.


Dodajte i maslac pa miješajte dok se sve ne sjedini.


2Dodajte mak i ostale sastojke

Uklonite sa štednjaka te dodajte mak, aromu vanilije i sol, dobro promiješajte pa vratite na štednjak i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje oko 5 minuta.


3Zatim dodajte čokoladu i mljeveni keks

Uklonite s vatre, dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i na samom kraju dodajte mljeveni keks.


Sve dobro izmiješajte i vratite na vatru još minutu do dvije dok ne zavrije i čokolada se ne otopi.


4Prohladite nadjev i nadjenite kolač

Rozen kore odmah namažite nadjevom. Na svaku koru utrošite po 7 žlica nadjeva kako bi slojevi bili jednake debljine.


Prilikom stavljanja sljedeće kore, blago je pritisnite rukama da se zalijepi i ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke .

Posljednju rozen koru nemojte namazati nadjevom.


5Ohladite kolač

Gornju koru opteretite, možete se poslužiti težom knjigom, kako bi slojevi bili ujednačeni i ohladite u hladnjaku minimalno 3 sata.


6Prelijte bijelom čokoladom

Bijelu čokoladu otopite na pari ili u vodenoj kupelji, prelijte je preko ohlađenog kolača i zagladite špatulom ili nožem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.