Švapska pita

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Švapska pita by Shutterstock Shutterstock
Švapska pita by Shutterstock Shutterstock
Švapska pita by Shutterstock Shutterstock
Švapska pita by Shutterstock Shutterstock

Švapska pita popularno je ime slatke savijače punjene višnjama iz kompota i kremom od griza.

Sastojci

Broj porcija
12
500 ggotovih kora
1 staklenkavišanja iz kompota
200 ggriza (pšenične krupice)
500 mljogurta
100 gšećera
3jaja
1 vrećicapraška za pecivo
1limun (korica)

Priprema

1 Napravite premaz od griza

Griz, jogurt, šećer, jaja, prašak za pecivo i koricu limuna promiješajte pjenjačom. Smjesa će biti dosta rijetka, kao ona za palačinke otprilike, i to je ok.


2 Zagrijte pećnicu i pripremite lim za pečenje

Upalite pećnicu da se grije na 190 stupnjeva. Lim za pečenje (onaj veliki iz pećnice) nauljite ili obložite papirom za pečenje.


3 Napunite kore

Uzmite jednu koru, premažite je smjesom od griza (neka bude dosta smjese, upit će je kore za vrijeme pečenja), na to stavite još jednu, premažite i posipajte s ocijeđenim višnjama iz kompota (tu i tamo, ne previše).


Zarolajte i stavite u lim za pečenje. Ponovite s preostalim sastojcima.


4 Ispecite

Pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Ako nakon tog vremena pita ne dobije zlatnožutu koricu, dajte joj još 5 minuta.