Krem juha od šparoga

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od šparoga by Shutterstock Shutterstock
Zdrave i nutritivno bogate šparoge možete pripremiti i u kremastoj juhi. Mesnate stabljike šparoga u kombinaciji s drugim povrćem rezultirat će ukusnim i zdravim obrokom.

Sastojci

Broj porcija
4
Manji stručak zelenih šparoga (otprilike 10 komada)
2krumpira
1 glavicaluka
3 žlicebrašna
1 l vode
½ žličicemuškatnog oraščića
60 gmaslaca
200 mlslatkog vrhnja
Sol po ukusu
Papar po ukusu
1 žličicašećera
Svježe sjeckani peršin (za posip)

Priprema

1Pripremite povrće

Šparoge operite, očistite, uklonite donji drvenasti dio i narežite na trećine. Luk nasjeckajte na sitno, a krumpir operite, ogulite i narežite na manje kockice. 


2Kuhajte

Stavite lonac s vodom, na srednje jaku vatru, te dodajte žličicu soli i šećer. U kipuću vodu stavite šparoge koje se kuhaju ovisno o debljini, otprilike 7 do 10 minuta. 


3Procijedite

Gotove šparoge procijedite. 


4Sjedinite sastojke

Zagrijte maslac, na srednje jakoj vatri, i dodajte sitno nasjeckani luk. Pustite da se luk lagano karamelizira, dodajte brašno i, pjenjačom, umiješajte 700 ml vode. Dodajte narezani krumpir i prokuhane šparoge. Kuhajte otprilike 25 minuta dok krumpir ne omekša. 


5Usitnite

Uklonite s vatre te pomoću štapnog miksera usitnite povrće kako bi dobili juhu kremaste teksture. Po želji dodajte još vode. 


6Začinite

Vratite na vatru i dodajte slatko vrhnje, sol i papar, po ukusu, te muškatni oraščić. Pustite kratko da zakuha. Ako je potrebno popravite okus sa začinima ili dodajte još vode ako je pregusto. 


7Poslužite

Servirajte sa svježe sjeckanim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.