Krem juha od tikvica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od tikvica by Shutterstock Shutterstock
Krem juha od tikvica by Shutterstock Shutterstock

Lagana i kremasta juha od tikvica pravi je odabir za proljetno jelo. Nakon posluživanja po želji u juhu možete dodati malo krutona ili bučinih sjemenki.

Svi navedeni sastojci su veganski, međutim, ukoliko želite, možete obogatiti juhu i dodavanjem kiselog vrhnja prema vlastitom ukusu.



Sastojci

Broj porcija
6
600 gtikvica
300 gkrumpira
1 glavicaluka
2 režnja češnjaka
1,5 lvode
2 žlicemaslinovog ulja
sol, papar

Priprema

1Pripremite povrće

Nasjeckajte luk na kockice, češnjak protisnite, a tikvice narežite na manje komade. Krumpir operite, ogulite i narežite na manje kockice.


2Dinstajte

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte luk, pržite 5 do 7 minuta dok ne omekša. U lonac stavite i češnjak te ga pržite pola minute, bitno da ne zagori.


U lonac dodajte tikvice pa sve kratko popirjajte. Dodajte narezani krumpir, 2/3 količine vode te sol i papar po ukusu.


Kuhajte 25 - 30 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša. 


4Propasirajte

Sklonite s vatre te pomoću štapnog miksera usitnite povrće da nastane kremasta juha. 


Ako je pregusta, dodajte još malo vode i vratite na vatru da zakuha. Poslužite vruću juhu s komadićima preprženog kruha.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.