Krem juha od tikvica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od tikvica by Shutterstock Shutterstock
Lagana i kremasta juha od tikvica pravi je odabir za proljetno jelo. Nakon posluživanja po želji u juhu možete dodati malo kiselog vrhnja, krutona ili bučinih sjemenki.

Sastojci

Broj porcija
6
600 g tikvica
300 g krumpira
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
100 ml slatkog vrhnja
1,5 l vode
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice soka od limuna
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Bučine sjemenke (po želji)

Priprema

1Pripremite povrće

Nasjeckajte luk na kockice, češnjak protisnite, a tikvice narežite na manje komade. Krumpir operite, ogulite i narežite na manje kockice.


2Pržite

Zagrijte ulje, na srednje jakoj, vatri pa dodajte luk, pržite 5 do 7 minuta dok ne omekša i lagano se ne karamelizira. U lonac stavite i češnjak te ga pržite 1 minutu.


3Kuhajte

U lonac dodajte tikvice pa sve kratko popirjajte. Dodajte narezani krumpir, 1 l vode te soli i papar po ukusu. Kuhajte 25 - 30 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša. 


4Usitnite

Sklonite s vatre te pomoću štapnog miksera usitnite povrće. 


5Prokuhajte

Vratite na laganu vatru te po potrebi dodajte ostatak vode. Dodajte slatko vrhnje i limunov sok pa kratko prokuhajte.


6Poslužite

Juhu poslužite i po želji posipajte bučinim sjemenkama. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.