Janjeći ražnjići

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Janjeći ražnjići by Shutterstock Shutterstock

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gjanjetine
130 griže
1 glavicaluka
500 g(smrznutih) crvenih paprika
3 žliceulja
1 vezicaperšina
sol, papar, ružmarin

Priprema

1Skuhajte rižu

Rižu kuhajte 12 do 15 minuta u slanoj vodi.


2Pripremite povrće

Luk i papriku operite i narežite na kolutove. Zagrijte ulje i dodajte luk i papriku. Sve pirjajte oko 10 minuta.


3Pripremite meso

Janjetinu narežite na kockice, posoliti, popaprite i začinite ružmarinom. Na štapiće za ražnjiće poredajte meso i pržite sa svake strane po 10 minuta.


4Poslužite

Poslužite na plitkom tanjuru ražnjiće s rižom i paprikama, te posipajte nasjeckanim lišćem peršina.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.