Umijesite tijesto i mijesite otprilike 15 minuta dok ne bude mekano. Po potrebi dodajte još malo vode.
Oblikujte u loptu, premjestite u veću posudu te ga premažite s malo ulja. Posudu prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom otprilike 45 minuta.
Sve sastojke izmiješajte.
Stolnjak pospite brašnom i pomoću valjka razvaljajte tijesto dok ne bude tanko. Po potrebi dodajte još brašna kako se tijesto ne bi lijepilo.
Tijesto razvaljajte u ovalni ili kvadratni oblik te ga pomoću kista lagano premažite uljem i pustite da odstoji 10 do 15 minuta.
Rukama razvucite tanko tijesto preko cijelog stola. Tijesto treba biti prozirno, a rubovi malo deblji i njih možete odstraniti nožem.
Rasporedite nadjev u hrpice i uz pomoć stolnjaka zarolajte.
Tanjurićem narežite štrukle. Složite ih u nauljen lim za pečenje, premažite vrhnjem.
Pecite ih oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Štrukli su gotovi kad dobiju zlatnu boju. Jedite ih vruće.