Marini zagorski štrukli

Vrijeme pripremePriprema
1h 15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Marini zagorski štrukli by Foto: Mari Aim Foto: Mari Aim
Marini zagorski štrukli by Foto: Mari Aim Foto: Mari Aim

Zagorski štrukli po receptu Mari Aim iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

600 gglatkog brašna
4jaja
18 gsoli
250 mlvode
2 žliceulja

Nadjev

500 gsvježeg sira
2jaja
20 gsoli

Preljev

200 mldomaćeg vrhnja

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Umijesite tijesto i mijesite otprilike 15 minuta dok ne bude mekano. Po potrebi dodajte još malo vode.


Oblikujte u loptu, premjestite u veću posudu te ga premažite s malo ulja. Posudu prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom otprilike 45 minuta. 


2 Napravite nadjev

Sve sastojke izmiješajte.


3 Razvucite i napunite tijesto

Stolnjak pospite brašnom i pomoću valjka razvaljajte tijesto dok ne bude tanko. Po potrebi dodajte još brašna kako se tijesto ne bi lijepilo.


Tijesto razvaljajte u ovalni ili kvadratni oblik te ga pomoću kista lagano premažite uljem i pustite da odstoji 10 do 15 minuta.


Rukama razvucite tanko tijesto preko cijelog stola. Tijesto treba biti prozirno, a rubovi malo deblji i njih možete odstraniti nožem. 


Rasporedite nadjev u hrpice i uz pomoć stolnjaka zarolajte.


4 Režite i slažite u lim

Tanjurićem narežite štrukle. Složite ih u nauljen lim za pečenje, premažite vrhnjem.


5 Ispecite

Pecite ih oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Štrukli su gotovi kad dobiju zlatnu boju. Jedite ih vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.