Namočite bobice ribiza u toploj vodi. Pustite da odstoje pola sata.
Srdele očistite - uklonite im glavu i kost. Pazite da ostanu u komadu, odnosno u obliku leptira.
Inćune sitno narežite. Češnjak protisnite. Peršin sitno nasjeckajte. Iscijedite sok limuna.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite s malo ulja.
U većoj zdjeli promiješajte krušne mrvice, inćune, peršin, pinjole i češnjak. Začinite solju i paprom.
Ocijedite bobice pa ih dodajte smjesi. U smjesu ulijte i maslinovo ulje pa dobro promiješajte sve sastojke.
Na svaku srdelu stavite žličicu nadjeva. Zarolajte pažljivo od vrha prema repu. Slažite u posudu za pečenje.
Preostali nadjev pospite po srdelama. Prelijte s malo maslinovog ulja i limunovim sokom.
Pecite otprilike 25 minuta - gotove su kad nadjev kojim ste posipali srdele lijepo porumeni.