Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjcima dodajte malo soli i istucite u čvrsti snijeg.
Omekšali maslac dobro izradite sa šećerom. Dodajte jedan po jedan žumanjak cijelo vrijeme miksajući. Smjesa mora biti pjenasta.
Rastopljenu čokoladu malo ohladite da ne bude vruća i u tankom mlazu dodajte u smjesu.
Umiješajte mljevene orahe. Pripremljenoj smjesi ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
U kalup stavite papir za pečenje i još ga malo namažite maslacem. Izlijte smjesu i pecite 25 do 30 minuta. Provjerite čačkalicom je li gotovo. Biskvit će biti mekan. Nemojte ga prepeći. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi.
Ohlađeni biskvit režite kalupima, čašicom ili jednostavno na jednake kvadratiće. Izrežite paran broj kolačića.
Ostatke biskvita koji su ostali nakon rezanja pomiješajte s rumom i usitnite vilicom. Tom kremom spajajte po dva biskvita. Unutra još možete dodati marcipan ili marmeladu.
Glazuru napravite tako da na pari otopite čokoladu uz dodatak malo ulja.
Kolačić stavite na viljušku kako bi vam bilo lakše pa polijevajte čokoladnom glazurom. Ostavite da se hladi i stegne na rešetki ili masnom papiru. Dodatne ukrase stavljajte na još meku glazuru.