U posudu stavite brašno i prstohvat soli pa dodajte hladnu masnoću. Natrljajte rukama da dobijete pjeskovitu smjesu. U smjesu dodajte obje vrste šećera, jaje, mlijeko, rakiju i koricu limuna.
Zamijesite glatko tijesto. Ne mijesite dugo, dovoljno je da se sastojci sjedine u kompaktnu masu.
Tijesto podijelite na dva dijela i malo spljoštite u oblik palačinke. Zamotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte šećer i koricu limuna pa izradite u glatku smjesu.
Dodajte svježi sir i miksajte dok ne postane glatko. Špatulom ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pećnicu zagrijte na 200°. Kalup za pite namažite masnoćom i pospite brašnom ili obložite masnim papirom za pečenje.
Jedan dio tijesta razvaljajte u krug pa pomoću valjka prenesite u kalup. Uredite rubove i uklonite višak tijesta. Na podlogu od tijesta rasporedite nadjev. Razvaljajte drugi dio tijesta pa ga opet pomoću valjka prenesite i prekrijte pitu. Odstranite višak tijesta kojeg možete iskoristiti za ukrašavanje. Dodajte i listiće badema za dodatnu hrskavost.
Površinu pite izbodite vilicom, premažite pitu mlijekom i stavite peći na 200° nekih 30 min. Nakon toga smanjite na 180° pa pecite još 10-ak minuta dok pita ne porumeni. U pečenju će se pita napuhnuti no kasnije će opet splasnuti pa se nemojte zabrinuti. Možete je posuti šećerom u prahu kada se malo ohladi.