Maslac rastopite na laganoj vatri, a kekse Domaćica usitnite valjkom za tijesto. Pomiješajte i utisnite u kalup za tortu promjera 22 do 24 centimetra kojeg ste obložili papirom za pečenje. Ovo možete napraviti prstima ili uz pomoć čaše s ravnim dnom.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Kad se zagrije, stavite podlogu od keksa i maslaca i pecite 6 minuta.
Dok se podloga peče, svježi sir pomiješajte sa šećerom, jajima, gustinom i naribanom koricom limuna koju ste prije toga dobro oprali.
Kad ste naribali limun, iscijedite sok i dodajte ga u smjesu sa sirom.
Pripremljenu kremu od sira stavite preko polupečene podloge od keksa i vratite u pećnicu na 45 minuta.
Tamnu čokoladu grubo nasjeckajte i zajedno s narezanim maslacem otopite na pari. Kada se otopi dodajte tri žlice ulje.
Nakon što je cheesecake pečen, izvadite ga iz pećnice i ohladite na sobnoj temperaturi pa prelijte čokoladnom glazurom.
Zatim ga prebacite u hladnjak preko noći ili barem na par sati da se stegne.