Prvo aktivirajte kvasac. U zdjelu stavite suhi kvasac, žlicu brašna, šećer i malo toplog mlijeka. Ostavite da se aktivira na toplom mjestu.
Aktiviranom kvascu dodajte ostatak brašna i toplog mlijeka te sol i otopljeni maslac. Prvo sastojke pomiješajte kuhačom, a zatim rukom umijesite tijesto. Pokrijte krpom i ostavite 30 minuta da se diže.
Kada se tijesto dovoljno podignulo ponovno ga premijesite. Tijesto podijelite na manje loptice. Slažite ih u posudu za pečenje koju ste obložili masnim papirom. Ostavite da se još malo dižu.
Pecite do zlatne boje na 180° nekih 10-ak minuta.
Kada su loptice pečene ostavite ih da se ohlade i prerežite ih po pola.
Nadjenite ih pekmezom po želji. Preporučamo domaći pekmez od šljiva s komadićima voća. Na pekmez stavite i žlicu domaćeg svježeg sira pomiješanog s vrhnjem i malo šećera.