Kuhano-pečena peciva

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kuhano-pečena peciva by Sara Špiranec Sara Špiranec

Sara Špiranec dala nam je recept za svoju verziju bavarskih pereca.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

400 gglatkog brašna
1 žličicasoli
1 žličicasmeđeg šećera
1suhi kvasac
300 mltoplog mlijeka
3 žliceotopljene svinjske masti

Tekućina za kuhanje

2 žlicesode bikarbone
1 lvode

Priprema

1Zamijesite tijesto

Pomiješajte suhe sastojke te im dodajte mokre te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže sat vremena.


2Oblikujte perece

Nakon sat vremena tijesto premijesite i podijelite na 10 jednakih kuglica.

Oblikujte u perece i ostavite 10-ak minuta da se odmore.


3Zagrijte vodu

Sodu bikarbonu otopite u vodi. Kada voda zavrije stavljajte jedan po jedan perec unutra i kuhajte do minute. Perece vadite u kalup za pečenje koji ste obložili masnim papirom.


4Pecite

Posujte sjemenkama po želji ili krupnom soli. Pecite na 180° i to 15 minuta.

Navek gladna Sara