Clafoutis

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Clafoutis by Shutterstcock Shutterstcock
Clafoutis by Shutterstcock Shutterstcock
Clafoutis by Shutterstcock Shutterstcock
Clafoutis by Shutterstcock Shutterstcock
Clafoutis by Shutterstcock Shutterstcock

Današnji brzopotezni ljetni desert nas je dio klasične francuske kuhinje. Sočan desert od lijevanog tijesta i trešanja koji bas svakome uspijeva, a odlično se slaze mlak sa sladoledom od vanilije!

Sastojci

Broj porcija
6
300 gtrešanja
70 gglatkog brašna
1 žličicapraška za pecivo
3jaja
50 gšećera
250 mlmlijeka
1 žličicaekstrakta vanilije

Dodatno

maslac
smeđi šećer

Priprema

1Očistite trešnje

Trešnje operite, odstranite peteljke i izvadite koštice.


2Miksajte jaja i šećer

U posudi miksajte šećer i jaja dok ne dobijete pjenastu, svijetlu smjesu.


3Dodajte brašno i prašak za pecivo te mlijeko

Dobivenoj smjesi jaja i šećera dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i mlijeko. Sve zajedno kratko izmiksajte.


4Pripremite kalupe

Keramičke kalupe premažite prvo maslacem pa posipajte smeđim šećerom tako da cijeli budu prekriveni njime. Ukoliko nemate kalupe, kolač možete ispeći i u jednom većem.


5Posložite trešnje i tijesto

Na dno kalupa posložite trešnje, prelijte dobivenim tijestom.


6Stavite peći

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.