Spatchcock piletina

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Spatchcock piletina by Shutterstock Shutterstock
Spatchcock piletina by Shutterstock Shutterstock
Spatchcock piletina by Shutterstock Shutterstock

"Spljošteno" pečeno pravi je hit! Priprema se samo čini komplicirana, zapravo je vrlo jednostavna, a rezultat je savršeno pečeno meso.

Sastojci

Broj porcija
6
1pile
150 gmaslaca
4 režnjačešnjaka
maslinovo ulje
ružmarin
sol, papar

Priprema

1Pripremite pile

Pile okrenite na prsa. Potom napipajte gdje je kost kralježnice i kuhinjskim škarama režite s obje strane, duž rebara. Odrezani dio uz kost odvojite.


2"Spljoštite" pile i začinite soli i paprom

Jakim nožem pritisnite duž donje kosti i na taj način "izravnajte" pile. Začinite iznutra soli i paprom. Zatim pile okrenite, a uz pomoć dlanova ga u potpunosti priljubite uz radnu površinu.


3Izradite aromatični maslac i nadjenite pile

Zadignite kožu pileta. Nadjenite je aromatičnim maslacem - pomiješajte maslac, sol, papar, nasjeckani peršin, maslinovo ulje, limunov sok, sitno nasjeckani češnjak i ružmarin. Dvije žličice maslaca ostavite sa strane.


4Začinite pile i izvana

Pile pokapajte maslinovim uljem pa začinite pripremljenim maslacem. Po potrebi posolite i popaprite.

5Stavite peći

Pripremljeno pile stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 45 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.