Domaća marmelada od marelica

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Domaća marmelada od marelica by Shutterstock Shutterstock

Marmelada od marelica je klasik koji nas sve vraća u djetinjstvo. Od ovoga recepta dobit ćete oko 750 ml marmelade.

Sastojci

Broj porcija
10
500 gšećera
8 gželina

Priprema

1Pripremite marelice

Marelice operite, ogulite, izvadite koštice i sameljete u blenderu ili u stroju za mljevenje mesa.


2Pomiješajte marelice i šećer

Usitnjene marelice i šećer pomiješajte pa ostavite da odstoje preko noći.


3Stavite kuhati

Smjesu stavite u lonac da se kuha na srednje jakoj vatri dok se marelice skroz ne raspadnu i tekućina počne isparavati.


4Dodajte želin

U smjesu dodajte želin, promiješajte i kuhajte dodatnih 5 minuta.


5Ulijte u staklenke

Vruću marmeladu ulijte u čiste i vruće staklenke, vratite ih u pećnicu i zagrijte do 100 stupnjeva. Ugasite pećnicu i zatvorite boce poklopcima te ih ostavite u pećnici dok se skroz ne ohlade.

Čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.