Krumpiruša

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Krumpiruša

Obožavam praviti krumpirušu, kada se peče cijela kuća miriše.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

400 gglatkog brašna
160 mlmlake vode
1 prstohvatsoli

Nadjev

3veća krumpira
1manja glavica crvenog luka
sol, papar, peršin
1 režanjčešnjaka (nije obavezno)

Priprema

1 Napravite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustite da odstoji pola sata. Prije toga ga nauljite i pokrijte prozirnom folijom.


2 Razvaljajte

Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto, pouljite i pustiti da opet malo odstoji. U međuvremenu pripremite nadjev.


3 Napravite nadjev

Krumpir ogulite i sitno narežite na kockice, dodajte sitno narezani luk i po želji češnjaka. Posolite, popaprite, dodajte sjeckani peršin.


4 Razvucite tijesto

Tijesto rukama razvcite, otkinite deblje krajeve, malo pouljite te rasporedite nadjev.


5 Zarolajte i pecite

Rolajte s jedne i druge strane. Pitu stavite u nauljeni lim za pečenje, pouljite i pecite na 200 stupnjeva 25-30 minuta.


Pečenu pitu malo poškropite vodom.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶