Griz kolač

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Griz kolač by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan je za napraviti, sočan, a prije svega jako ukusan. Uz to radi se od jeftinih i uvijek dostupnih sastojaka.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

6jaja
90 gšećera
90 gbrašna
45 gkakaa
1prašak za pecivo
100 mlvode
100 gšećera

Krema

500 mlmlijeka
75 ggriza
1puding od vanilije
100 gšećera
150 gmaslaca

Priprema

Biskvit

1Odvojite žumanjke od bjelanjaka

Bjelanjke i žumanjke odvojite. Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg.


2Miksajte žumanjke i šećer

Žumanjke i šećer miksajte dok ne dobijete svijetlu pjenastu smjesu.


3Pomiješajte suhe sastojke

Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, prosijte ih. Dodajte u smjesu žumanjaka i šećera, lagano pomiješajte.


4Dodajte snijeg

U pripremljenu smjesu špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.


5Stavite peći

Pripremljenu smjesu za biskvit ulijte u lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.


6Prelijte vrući biskvit

Vodu i šećer prokuhajte dok se sav šećer ne otopi. Vrući biskvit prelijte pripremljenim vrućim preljevom.

Krema

1Zavrijte mlijeko

Mlijeko zavrijte, dodajte griz, puding od vanilije i šećer. Kuhajte stalno miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Kuhanu kremu ostavite da se ohladi.


2Dodajte maslac

Maslac pjenasto izradite, dodajte u ohlađenu kremu i sve sjedinite mikserom.


3Premažite kolač

Ohlađeni i natopljeni biskvit premažite kremom te pospite kakaom ili čokoladom u prahu. Prije posluživanja dobro ohladite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.