Zagorska bučnica

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Zagorska bučnica by Shutterstock Shutterstock

Recept iz revije "Studio", iz 1988. godine.

Sastojci

Broj porcija
12
500 ggotovih kora (ili domaćeg vučenog tijesta)
1 kgnaribane buče
500 gsvježeg sira
200 mlkiselog vrhnja
3jaja
sol, ulje

Priprema

1 Pripremite tijesto i nadjev

Zamijesite vučeno tijesto ili ga kupite. Ako radite domaće, OVAJ recept je provjereno dobar.


Za nadjev posolite buču i pustite da odleži. U međuvremenu vilicom razmrvite kravlji sir, umiješajte pola količine kiselog vrhnja i tri cijela jaja. Buču iscijedite i umiješajte u nadjev. Po potrebi dosolite. Neki vole u bučnicu staviti i papra.


2 Zarolajte

Tijesto poškropite uljem. Po tijestu rasporedite nadjev. Uz pomoć stolnjaka tijesto savijte u savijaču.


Sad je valja narezati na komade dugačke koliko je dugačak lim, ali nemojte rezati metalnim nožem jer on oštro reže i nadjev bi ispadao - upotrijebite drveni nož ili rub tanjura, pa će se tijesto slijepiti pa rubovima.


3 Premažite vrhnjem i ispecite

Preselite savijaču u nauljeni lim. Tako pripremljenu, dakle sirovu, bučnicu premažite vrhnjem. Pecite je otprilike pola sata na 170 do 180 Celzijevih stupnjeva da dobije lijepu boju.


Po potrebi je potkraj pečenja možete još malo premazati vrhnjem. Zgotovljenu bučnicu poslužite vruću.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.