Zamijesite vučeno tijesto ili ga kupite. Ako radite domaće, OVAJ recept je provjereno dobar.
Za nadjev posolite buču i pustite da odleži. U međuvremenu vilicom razmrvite kravlji sir, umiješajte pola količine kiselog vrhnja i tri cijela jaja. Buču iscijedite i umiješajte u nadjev. Po potrebi dosolite. Neki vole u bučnicu staviti i papra.
Tijesto poškropite uljem. Po tijestu rasporedite nadjev. Uz pomoć stolnjaka tijesto savijte u savijaču.
Sad je valja narezati na komade dugačke koliko je dugačak lim, ali nemojte rezati metalnim nožem jer on oštro reže i nadjev bi ispadao - upotrijebite drveni nož ili rub tanjura, pa će se tijesto slijepiti pa rubovima.
Preselite savijaču u nauljeni lim. Tako pripremljenu, dakle sirovu, bučnicu premažite vrhnjem. Pecite je otprilike pola sata na 170 do 180 Celzijevih stupnjeva da dobije lijepu boju.
Po potrebi je potkraj pečenja možete još malo premazati vrhnjem. Zgotovljenu bučnicu poslužite vruću.