Enzoni koktel

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Enzoni koktel by Shutterstock Shutterstock

Enzoni je koktel križanac između Negronija i Gin Sour-a. Umjesto vermuta koristimo bijelo grožđe koje ovom koktelu daje odličan osvježavajući okus. Idealno piće za upoznavanje početnika s Camparijem! Kreirao ga je barmen Vincenzo Errico dok je radio u legendarnom njujorškom baru Milk & Honey.

Sastojci

Broj porcija
1
30 mldžin
30 mlCampari
15 mlsimple sirup
5 bobicabijelog grožđa
led

Priprema

1 Pripremite grožđe

U posudi za miješanje koktela zgnječite grožđe.


2 Dodajte ostale sastojke

Dodajte džin, Campari, sirup i limunov sok. Na kraju dodajte led, poklopite i dobro protresite.


3 Procijedite

Procijedite kroz cjedilo u nisku čašu širokog oboda i debljeg dna napunjenu s nekoliko većih kockica leda.

Napomena

Simple sirup ili šećerni sirup, tekući je oblik šećera koji se obično koristi za zaslađivanje koktela. Najčešći omjer za simple sirup je jednak udio vode i šećera.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.