Meso dobro prodinstajte na jakoj vatri i maslinovom ulju. Kad je gotovo, izvadite ga i stavite sa strane.
U lonac u kojem ste dinstali meso dodajte luk, mrkvu i celer. Dinstajte na umjerenoj temperaturi dok ne omekša. Kad je povrće omekšalo, dodajte sjeckanu pancetu i lovor.
Dodajte češnjak i kratko dinstajte. Zatim dodajte pire od rajčice i nastavite dinstati.
Vratite meso u lonac i sve dobro promiješajte.
Zalijte crnim vinom. Posolite i popaprite prema vlastitom ukusu i nastavite s dinstanjem na laganoj vatri postepeno dodavajući goveđi temeljac.
Ne reducirajte umak naglo na jakoj vatri već polako na laganoj. Ovaj proces moze trajati nekoliko sati, a njegova je svrha maksimalno oslobađanje okusa.
Dozačinite po potrebi i dodajte maslac. Ugasite vatru pa pustite da se umak malo odmori.
U posebnoj tavi zagrijte umak. Dodajte mu tagliatelle kuhane na 3/4 i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dobro promiješajte te tjesteninu skuhajte do kraja u umaku. Poslužite uz naribani pecorino sir.