Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom tople vode pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
Brašno 00 je idealno jer je jako sitno mljeveno, ali neće se dogoditi ništa loše ni ako koristite obično glatko brašno.
U brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, ostatak tople vode i maslinovo ulje.
Zamijesite glatko tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
Kad ste zamijesili tijesto, podijelite ga na više dijelova - to ovisi o tome u limu kakve veličine ćete peći tijesto i koliko debelo želite da bude.
Ostavite oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Razvaljajte tijesto do 2-3mm debljine. Sa rezačem za tijesto narežite male krugove i složite na pleh prekriven papirom za pečenje.
Svaki kružić premažite tanjim slojem ajvara pa dodajte naribanu šunku, sir i origano.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 10-15 minuta. Vrućee pizzete odmah poslužite i uživajte.