Pizzete s ajvarom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizzete s ajvarom by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan recept za pizette s ajvarom.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

20 gsvježeg kvasca
1 žličicašećera
250 mlmlake vode
320 gbrašna 00 (može i glatko)
1 žličicasoli
3 žlicemaslinovog ulja

Nadjev

150 gajvara
200 gšunke
200 ggauda sira
origano

Priprema

1Dignite kvasac

Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom tople vode pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.


2Zamijesite tijesto

Brašno 00 je idealno jer je jako sitno mljeveno, ali neće se dogoditi ništa loše ni ako koristite obično glatko brašno.


U brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, ostatak tople vode i maslinovo ulje.


Zamijesite glatko tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.


3Pustite da se digne

Kad ste zamijesili tijesto, podijelite ga na više dijelova - to ovisi o tome u limu kakve veličine ćete peći tijesto i koliko debelo želite da bude.


Ostavite oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.


4Razvaljajte tijesto

Razvaljajte tijesto do 2-3mm debljine. Sa rezačem za tijesto narežite male krugove i složite na pleh prekriven papirom za pečenje.


5Nadjenite pizzete

Svaki kružić premažite tanjim slojem ajvara pa dodajte naribanu šunku, sir i origano.


6Ispecite u pećnici

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 10-15 minuta. Vrućee pizzete odmah poslužite i uživajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.