Juha od morskog kamena

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od morskog kamena

Juha od kamena je poznata stara anegdota, ali danas se može pronaći i na jelovnicima vrhunskih restorana koji njeguju tradiciju mediteranske kuhinje.

Sastojci

Broj porcija
4
morski šupljikavi kamen
1luk
2mrkve
1rajčica
1 kiticaperšina
2manja krumpira
maslinovo ulje
papar
1lovorov list

Priprema

1Izronite kamen

Iz čistog mora s dubine od 4-5 metara, izronite šupljikavi kamen koji po sebi ima školjkica i račića


2Stavite sve sastojke u lonac

U lonac dodajte narezani crveni luk, mrkvu, peršin, rajčice, narezani krumpir, maslinovo ulje i malo papra. Dodajte kamen i dodajte dovoljno vode da ga prekrije.


3Kuhajte

Kuhajte na laganoj vatri. Kad su krumpir i mrkva kuhani, izvadite kamen, procijedite juhu i poslužite ju s domaćim rezancima ili kuhanom rižom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.