Zeleni quiche

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Zeleni quiche

Svi ljubitelji quichea koji žele malo zakomplicirati, ali profiniti izradu istog - ovo je recept za vas.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

200 gglatkog brašna
1 žličicasoli
100 gmaslaca rastopljenog na sobnoj temepraturi
1jaje
4 žlicevode

Nadjev

0,5 kgbrokule (blanširati)
4jaja
100 gslanine
1crveni luk
200 ggoude
400 gkiselog vrhnja
100 gkuhane šunke ili slično
sol, papar

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte brašno, jaje, sol, maslac i ulijevajte vodu dok miješate u kompaktno tijesto. Zamijesite pa ostavite sa strane da malo odstoji.


2 Napravite nadjev

Na ulju popržite sjeckani luk, zatim slaninu koju ste prethodno narezali na tanke ploškice.


U drugoj zdjeli izmutite jaja, sol i papar pa dodaje luk i slaninu te brokulu i zajedno izmiješajte.


Zatim dodajte kiselo vrhnje, sir i šunku te još jednom sve dobro izmiješajte.


3 Ispecite

Quiche možete peći u kalupu za tortu (jednostavno je odvojiti rubove).


Tijesto razvaljajte i stavite u nauljen i pobrašnjen kalup, malo ga izbodite vilicom i stavite peći 15 min na 150°.


Nakon toga prelijte nadjev na tijesto i prekrijte folijom, pećnicu pojačajte na 180°, te staviti peći 40-ak minuta.


Pred kraj pečenja maknite foliju da se malo zapeče.

ana175