Otopite maslac i dodajte bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
Razdvojite jaja na bjelanjke i žumanjke.
U žumanjke, uz miksanje, postepeno dodajte šećer. Miksajte na jakoj brzini dok smjesa ne postane kremasta i bjelkasta.
Postepeno dodajte vodu i miksajte. Dodajte smjesu maslaca i bijele čokolade uz miksanje.
U smjesu dodajte prosijano brašno i prstohvat soli te naribanu koricu limuna, dobro promiješajte.
Dodajte mljeveni mak i sve sjedinite. Dodajte žlicu ruma te hladno mlijeko, pažljivo miješajte.
Izmiksajte bjelanjke, limunov sok i prstohvat soli. Miksajte dok smjesa ne postane jako čvrsta.
Dodajte tamnu smjesu u bijelu smjesu.
Smjesu izlijte u kalup 30x20cm i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva oko sat vremena.
Kolač najprije ohladite na sobnoj temperaturi te ga premjestite u hladnjak da prenoći.