Hercegovački japrak

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Hercegovački japrak
Hercegovački japrak

Ovo je uistinu predivno i jednostavno jelo napravljeno od miješanog mljevenog mesa i listova mlade raštike. Svi koji su ga probali ostanu iznenađeni okusom i sastojcima i zato ovo jelo potvrđuje da su najbolje stvari zapravo jednostavne.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgmljevenog miješanog mesa
1 kgmanjih listova raštike
2manja luka
2 režnjačešnjaka
10 gsoli
10 gmljevene slatke paprike
malo papra
100 griže
3 žliceulja
2 žlicevelike pasirane rajčice

Priprema

1 Napravite japrake

Listove raštike potopite u vrelu posoljenu vodu, izvadite i stavite u hladnu vodu te ocijedite.


Mljevenom mesu dodajte začine, rižu, češnjak, luk, ulje te sve skupa dobro izmiješajte.


Savijte nadjevene listove raštike u male sarmice.


2 Skuhajte

Složite ih u široku posudu, dodajte pasiranu rajčicu i zalijte s oko 2 litre vode.


Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.