Pašteta od sardina prema receptu Mary Berry

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pašteta od sardina prema receptu Mary Berry by Shutterstock Shutterstock

Ova kremasta pašteta od sardina je jednostavno i elegantno predjelo.

Sastojci

Broj porcija
8
250 gsardina iz konzerve bez kostiju, ocijeđenih od ulja
130 gmaslaca sobne temperature
130 gkrem sira s niskim udjelom masnoće
svježe mljeveni crni papar
peršin za dekoraciju
kriške limuna za dekoraciju

Priprema

1Usitnite sardine u multipraktiku

Pasirajte sardine, maslac, sir i limunov sok u multipraktiku dok smjesa ne postane gotovo glatka. Dodatno začinite prema vlastitom ukusu.


2Ohladite u hladnjaku

Podijelite paštetu u osam malih posudica ili stavite u jednu veliku zdjelu i poravnajte površinu. Pokrijte i ohladite u hladnjaku najmanje 30 minuta.


3Poslužite

Poslužite ohlađeno, ukrašeno kolutima limuna i grančicama svježeg peršina.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.