Focaccia

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Focaccia

Rustikalna focaccia s ribanim sirom, šunkom i slaninom.

Sastojci

Broj porcija
7

Tijesto

400 gglatkog brašna
200 mlmlakog mlijeka
4 žlicemaslinovog ulja
1 žličicasoli
1 žličicašećera

Nadjev

maslinovo ulje
ružmarin
tvrdi sir (po želji)
dimljena slanina (po želji)
šunka (po želji)

Priprema

1Pripremite tijesto

U mlakom mlijeku otopite svježi kvasac.


U zdjeli pomiješajte brašno, sol i ulje te polako ulijevajte mješavinu mlijeka i kvasca.


Smjesu miješajte kuhačom i nemojte ga mijesiti! Tijesto treba biti malo rjeđe.


2Prebacite tijesto u lim za pečenje

Direktno iz posude tijesto prebacite u lim za pečenje približne veličine 22x33 cm.


Malo pouljite i rukama razvucite tijesto po limu. Utisnite ga u lim za pečenje koristeći jagodice tako da na tijestu ostanu udubljenja.


3Nadjenite i začinite

Pospite naribanim sirom, sitno narezanom slaninom i šunkom te začinite po želji.


Pustite da odstoji 15-tak minuta.


4Ispecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶