Lepinje

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Lepinje

Jednostavan recept za domaće lepinje sa svježim kvascem.

Sastojci

Broj porcija
2
350 gglatkog brašna
15 gsvježeg kvasca
200 mlmlake vode
sol

Priprema

1Aktivirajte kvasac

U mlakoj vodi otopiti kvasac i ostavite nekoliko minuta da se aktivira.


2Zamijesite tijesto

U zdjelu stavite brašno i sol pa polako ulijte mješavinu vode i kvasca.


Zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta.


3Podijelite na kuglice

Tijesto podijelite na manje ili veće kuglice, ovisno o tome koliko velike lepinje želite pripremiti.


Ostaviti ih da odstoje oko 10 minuta pokrivene krpom.


4Razvaljajte lepinje

Svaku kuglicu tijesta razvaljajte na debljinu oko 1-2 milimetra.


5Ispecite u tavi

Pecite na malo ulja u zagrijanoj tavi na srednje jakoj vatri dok obje strane ne postanu zlatno smeđe.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶