Rižoto sa svinjetinom i šampinjonima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto sa svinjetinom i šampinjonima by Shutterstock Shutterstock
Da biste dobili što kremastiji rižoto dodajte dovoljno maslaca i naribanog parmezana, a dva glavna sastojka u ovom jelu su - svinjetina i šampinjoni. Ovaj rižoto odlična je ideja za jednostavan i ukusan ručak.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gsvinjetine
10 gsoli
Papar, po ukusu
4 žlicemaslinovog ulja
1 glavicaluka
2mrkve
50 gcelera
2 češnjačešnjaka
250 g šampinjona
1 ltemeljca
100 mlpasirane rajčice
Prstohvat origana
350 gArborio riže
100 gmaslaca
70 gparmezana
500 mlvode

Priprema

1 Pripremite meso i povrće

Meso posolite i popaprite, dodajte žlicu maslinovog ulja i izmiješajte. Nasjeckajte luk, mrkvu, češnjak i celer. Nasjeckajte šampinjone.


2 Pirjajte

Zagrijte 3 žlice maslinovog ulja pa dodajte nasjeckano povrće (osim gljiva) koje ćete pirjati 15-ak minuta. Dodajte i meso te nastavite pirjati još 10 minuta, zatim dodajte 250 ml vode i poklopite. Krčkajte 15 do 20 minuta povremeno miješajući. 


3 Krčkajte

Ponovno dodajte 250 ml vode, poklopite i nastavite krčkati 15 do 20 minuta dok sva tekućina ne ispari. Dodajte pasiranu rajčicu, bosiljak i šampinjone te pirjajte još 5 minuta dok gljive ne puste tekućinu. 


4 Podlijevajte temeljcem

Dodajte rižu, miješajte nekoliko minuta, zatim počnite podlijevati temeljcem. Dolijevajte po 150 ml svakih nekoliko minuta, cijelo vrijeme miješajući, dok ne iskoristite sav temeljac. 


5 Poslužite

Nakon što je riža upila svu tekućinu, posolite ju i još malo izmiješajte. Narežite maslac, ubacite u rižu te miješajte dok se ne rastopi. Posipajte parmezanom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi