U srednje velikom loncu zagrijte maslinovo ulje. Na zagrijano ulje dodajte luk i pirjajte ga na slaboj vatri oko 5 minuta. Dok luk postane zlatne boje dodajte rižu.
Pržite rižu oko 2 minute, dok ne postane staklasta. Ulijte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari.
Ulijte 150 ml temeljca i pirjajte uz miješanje dok riža ne upije temeljac. Ponavljajte sve dok riža ne postane al dente, oko 15 minuta. Dodajte začine te promiješajte.
Na kraju umiješajte pire od bundeve i krem sir. Kuhajte 2-3 minute, maknite s vatre i umiješajte parmezan. Poklopite i ostavite sa strane dok pripremate pancetu.
Zagrijte neprijanjajuću tavu i dodajte pancetu. Pržite je na jakoj vatri oko 1 minute sa svake strane. Izvadite iz tave i stavite na kuhinjski ubrus kako bi upio višak masnoće. Pancetu natrgajte na komadiće.
Rižoto rasporedite u tanjure, posipajte pancetom i poslužite.