Rižoto od bundeve, pancete i krem sira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto od bundeve, pancete i krem sira by Shutterstock Shutterstock

Spoj mirisne i slatke bundeve, slane pržene pancete i neutralnog krem sira će oduševiti svakoga. Predlažemo vam da se poigrate s dodacima i ubacite komadiće nasjeckane bundeve, pržene listiće kadulje ili čili papričicu.

Sastojci

Broj porcija
4
30 mlmaslinovog ulja
1 glavica luka, sitno sjeckanog
250 gArborio riže
100 mlbijelog vina
1 lpovrtnog temeljca
½ žličicesoli
¼ žličicemljevenog papra
100 gkrem sira
40 gGrana Padana
4 kriške pancete

Priprema

1 Pržite rižu

U srednje velikom loncu zagrijte maslinovo ulje. Na zagrijano ulje dodajte luk i pirjajte ga na slaboj vatri oko 5 minuta. Dok luk postane zlatne boje dodajte rižu.


Pržite rižu oko 2 minute, dok ne postane staklasta. Ulijte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. 


2 Kuhajte rižoto

Ulijte 150 ml temeljca i pirjajte uz miješanje dok riža ne upije temeljac. Ponavljajte sve dok riža ne postane al dente, oko 15 minuta. Dodajte začine te promiješajte.


Na kraju umiješajte pire od bundeve i krem sir. Kuhajte 2-3 minute, maknite s vatre i umiješajte parmezan. Poklopite i ostavite sa strane dok pripremate pancetu.


3 Pržite pancetu

Zagrijte neprijanjajuću tavu i dodajte pancetu. Pržite je na jakoj vatri oko 1 minute sa svake strane. Izvadite iz tave i stavite na kuhinjski ubrus kako bi upio višak masnoće. Pancetu natrgajte na komadiće.


4 Poslužite

Rižoto rasporedite u tanjure, posipajte pancetom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.