U toplom mlijeku sa šećerom dignite razmrvljeni kvasac, neka se zapjeni na sobnoj temperaturi, oko 10 minuta.
U veliku posudu stavite brašno (ostavite trećinu za dodavanje kroz proces miješenja tijesta) pa ulijte zapjenjeni kvasac, pa dodajte i ostale sastojke za dizano tijesto.
Počnite miješati prvo drvenom kuhačom da se sve spoji, a zatim dodajte malo po malo ostatak brašna i zamijesite glatko tijesto. Ostavite na toplom pokriveno čistom kuhinjskom krpom neka se diže, a vi se bacite na pripremu biskvita.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa od bjelanjaka tucite snijeg, te malo po malo dodajte šećer. Kad nastane čvrst i sjajan snijeg, gotovo je.
Umiješajte žumanjke i ostale sastojke. U lim za pečenje - dimenzija otprilike 30x40 cm (u kojem ćete peći i poticu) stavite papir za pečenje pa izlijte smjesu. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, provjerite čačkalicom. Ohladite.
Ponovite postupak kao sa žutim biskvitom, samo što u ovaj biskvit ide i kakao. Ohladite biskvit kad se ispeče.
Ovaj je korak vrlo jednostavan - samo izmiješajte sve sastojke.
Dizano tijesto razvaljajte da bude dvostruko šire od širine lima za pečenje u kojem ste pekli biskvite i u kojem ćete peći poticu.
Stavite u nauljen lim, a krajevi neka vise van. Premažite ravnomjernom trećinom nadjeva od sira i oraha, pa stavite žuti biskvit.
Premažite drugom trećinom nadjeva pa stavite tamni biskvit. Opet premažite nadjevom pa poklopite krajevima dizanog tijesta koje je virilo van iz lima za pečenje.
Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta, pa izvadite iz pećnice i okrenite naopačke (da bi se gornja strana izravnala). Režite tek kad se dobro ohladi.