Musaka od špinata i krumpira

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka od špinata i krumpira by Shutterstock Shutterstock

Musaka od špinata i krumpira je ukusan složenac s mekanim krumpirom i svježim špinatom preliven kremastom smjesom jaja i sira. Idealna je za svakodnevne obroke i lako se kombinira s raznim prilozima.

Sastojci

Broj porcija
6
800 gkrumpira
4jaja
4 žlicekiselog vrhnja
200 mlvrhnja za kuhanje
mlijeko, za razrijeđivanje (prema potrebi)
2 žliceribanog sira
muškatni oraščić, po želji
½ žličicesoli
papar
ribani sir, za posipanje

Priprema

1Pripremite krumpir

Ogulite krumpir, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, oko 20-25 minuta.


2Skuhajte špinat

Špinat kratko prokuhajte u kipućoj vodi.


3Pripremite smjesu

Umutite jaja s kiselim vrhnjem i vrhnjem za kuhanje. Ako je smjesa gusta, dodajte malo mlijeka.


Po želji, u jaja dodajte sir i malo naribanog muškatnog oraščića.


Začinite solju i paprom.


4Složite musaku

Ocijedite kuhani krumpir i špinat. Stavite u posudu za pečenje koju ste prethodno namastili i promiješajte.


Prelijte smjesom jaja i obilno pospite ribanim sirom.


5Pecite u pećnici

Pecite na 180 stupnjeva dok površina ne dobije lijepu zlatnu boju, 25-35 minuta.


Dobar tek!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.