Pomiješajte brašno, omekšani maslac i šećer u posudi za miješanje dok se dobro ne sjedine.
Utisnite smjesu u lim za pečenje približne veličine 22x33 cm.
Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 175 stupnjeva dok smjesa ne postane čvrsta i ne poprimi zlatno smeđu boju, otprilike 15 minuta.
Dok se podloga peče, u čistoj posudi pomiješajte šećer i brašno.
Dodajte jaja i dobro sve izradite pjenjačom.
Zatim dodajte sok od limuna i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Preko pečene podloge prelijte nadjev, a zatim po nadjevu posipajte borovnice.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici još 20 minuta.
Ostavite kolač da se potpuno ohladi. Kako se hladi, kolač će se stvrdnuti.
Kada se u potpunosti ohladi, izrežite ga na kvadrate jednake veličine.