Pita od limuna i borovnica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od limuna i borovnica by Shutterstock Shutterstock

Kombinacija borovnica i limuna daje svježu i voćnu aromu koja se savršeno uklapa u ovu laganu i kremastu pitu.

Sastojci

Broj porcija
24

Podloga

250 gglatkog brašna
230 gmaslaca, sobne temperature
100 gšećera

Nadjev

300 gšećera
30 gglatkog brašna
4jaja
100 gborovnica

Priprema

1Pripremite podlogu

Pomiješajte brašno, omekšani maslac i šećer u posudi za miješanje dok se dobro ne sjedine.


Utisnite smjesu u lim za pečenje približne veličine 22x33 cm.


2Ispecite u pećnici

Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 175 stupnjeva dok smjesa ne postane čvrsta i ne poprimi zlatno smeđu boju, otprilike 15 minuta.


3Pripremite nadjev

Dok se podloga peče, u čistoj posudi pomiješajte šećer i brašno.


Dodajte jaja i dobro sve izradite pjenjačom.


Zatim dodajte sok od limuna i miješajte dok smjesa ne postane glatka.


4Prelijte nadjev preko podloge

Preko pečene podloge prelijte nadjev, a zatim po nadjevu posipajte borovnice.


5Vratite u pećnicu

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici još 20 minuta.


6Poslužite

Ostavite kolač da se potpuno ohladi. Kako se hladi, kolač će se stvrdnuti.


Kada se u potpunosti ohladi, izrežite ga na kvadrate jednake veličine.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.