Gulaš započinjete tako što prvo očistite luk i narežete ga na sitno. Teletinu narežete na kockice ili trakice. Nakon što ste narezali meso, u posudu ubacite začine kao što su sol, papar. I peršin.
Na kraju dodajte i malo maslinovog ulja i gulaš je spreman za kuhanje. Meso se mora krčkati na vatri oko sat vremena.
Na okvirno 200 grama brašna dodate dva jaja i napravite smjesu koja ne smije biti niti premekana niti pretvrda. Tijesto se mora razvaljati
do maksimalno 1 mm.
Fuže oblikujete tako da spojite dva kraja odrezanog komadića tijesta i pritisnete.
Ubacite ih u vruću, slanu vodu i pustite ih da se kuhaju 10-ak minuta.
Sad kad ste napravili fuže, vrijeme je da se bacite na predjelo. Prvi je korak očistiti srdele. Kad ste ih očistili, srdele se uvaljaju u brašno. Zatim u jaja i krušne mrvice.
Morate pričekati da se ulje ugrije i srdelice su spremne za pohanje. Kad jedna strana srdelice požuti, okrenite je na drugu stranu.
Rikula je podloga za platu. Dodajte malo rajčica. Odvojite inćune. Narežete svježeg luka i na kraju servirate pohane srdelice.