Juha od špinata, potočarke i rikole

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od špinata, potočarke i rikole by Pexels Pexels

Ova juha odličan je izbor kada osjećate da vam je potreban poticaj za tijelo, što obično znači unos značajne količine zdravog povrća. Nemojte se previše opterećivati količinama, što god dodate bit će super. Napravite veliki lonac jer se ova juha može čuvati u zamrzivaču do četiri tjedna.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicemaslinovog ulja
1 glavicaluka, sitno nasjeckanog
2 češnjačešnjaka, protisnutog
450 gsalate potočarke
130 grikole
1 lpovrtnog temeljca
1krumpir, veliki
sol i papar
grčki jogurt ili kiselo vrhnje, po želji

Priprema

1Pirjajte luk

U velikom loncu ili širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte nasjeckani luk oko pet minuta. Zatim dodajte češnjak, smanjite vatru i pirjajte još 1-2 minute.


2Dodajte Povrće

Dodajte špinat, potočarku i rukolu i dobro promiješajte.


3Kuhajte juhu

Dodajte povrtni temeljac i krumpir koji ste prethodno ogulili i narezali na kockice.


Pustite da zavrije pa smanjite vatru i kuhajte dok krumpir ne omekša.


4Pasirajte juhu

Pasirajte juhu pomoću štapnog miksera ili multipraktika. Nakon toga je kušajte i začinite solju i paprom po ukusu.


5Poslužite

Poslužite u zagrijanim zdjelama ili šalicama.


Po želji, juhu možete poslužiti s krutonima, dodati malo grubo sjeckanih orašastih plodova i umiješati malo grčkog jogurta ili kiselog vrhnja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.