Brioche

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Brioche
Odličan recept za dizano tijesto, za doručak ili užinu djeci!

Sastojci

Broj porcija
10
500 gglatkog brašna
200 mltoplog mlijeka
70 gmaslaca sobne temperatire
50 gšećera
2jaja
1½ žličicesoli
25 gsvježeg kvasca
malo ruma, vanilije

Priprema

1 Zamijesite

U veću zdjelu stavite mlijeko, šećer, jaja, sol, rum i vaniliju. Miksajte pa dodajte brašno i miksajte nastavkom za tijesto.


Stavite kvasac i miksajte.


Dodajte maslac i miksajte.


2 Ostavite na toplom

Neka se diže sat i pol.


3 Oblikujte

Napravite pletenicu i stavite je u pouljen i pobrašnjen kalup.


Pola sata neka se još diže.


4 Pecite

Stavite u hladnu pećnicu i pecite na 180 °C pola sata.


Vrelo namažite s malo ruma i vode i odmah posipajte šećerom.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog

Ključne riječi