Babka s Nutellom i narančom

Vrijeme pripremePriprema
1h 20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Babka s Nutellom i narančom by Shutterstock Shutterstock

Poljski slatki kruh od dizanog tijesta, babka, omiljena je slastica diljem Europe, a neodoljiv spoj Nutelle i naranče ovaj kolač čine još boljim.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

500 gglatkog brašna
1 vrećicasuhog kvasca
100 mlmlijeka
100 mljogurta
100 gšećera
100 gmaslaca
2jaja
1 vrećicavanilin šećera

Nadjev

Nutella

Preljev

100 gšećera

Priprema

1 Aktivirajte kvasac

U toplom mlijeku otopite kvasac i žlicu šećera, promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta.


2 Zamijesite tijesto

Kada se kvasac aktivira, pomiješajte ga s ostalim sastojcima za tijesto, a tijesto zatim pokrijte i ostavite da se udvostruči.


3 Formirajte babku

Kada se tijesto udvostruči, valjkom ga razvaljajte u pravokutnik i premažite Nutellom te zarolajte. Roladu razrežite po dužini pa od tijesta formirajte pletenicu.


4 Ispecite

Babku stavite u nauljeni i pobrašnjeni kalup ili lim za pečenje i ostavite ju na toplom dok se pećnica ne ugrije. Zatim pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta.


5 Napravite preljev i poslužite

Iscijedite naranče, a sok koji dobijete pomiješajte sa šećerom i kuhajte nekoliko minuta dok ne zavre. Kad babka bude pečena, toplu ju premažite toplim preljevom od naranče i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.