Najsočnija torta s orasima

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 40min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Najsočnija torta s orasima
Najsočnija torta s orasima
Ova torta se posluživala u jednom hotelu još prije više od 50 godina. Recept je dobila moja prabaka i od tada ju je cijela obitelj neprestano pravila. Isprobali smo razne recepte čokoladnih torti, ali je ovaj definitivno omiljeni.

Sastojci

Broj porcija
20

Biskvit

12jaja
12 žlicašećera
12 žlicaglatkog brašna
170 gmljevenih oraha (24 žlice)
6 žlicaulja
2praška za pecivo

Šećerni sirup za natopiti biskvit

100 mlvode
100 gšećera

"Čokoladni" preljev

200 mlmlijeka
2jaja
100 gkakaa
250 gšećera
200 gmaslaca

Priprema

1 Biskvit

Za prvi biskvit umutite 6 jaja sa 6 žlica šećera, dodajte 3 žlice ulja, 6 žlica brašna, 6 žlica oraha i prašak za pecivo. Napravite tako dva biskvita.


Pecite u manjem četvrtastom plehu (20x30) na 170°C 40 minuta.


2 Preljev

Za preljev na pari izmiješajte šećer i jaja, dodati kakao i mlijeko. Kad se sve sjedini i prohladi, dodajte maslac.


3 Slaganje

Kad su se ispekla i ohladila 2 biskvita, prerežite ih uzduž na 2 dijela tako da dobijete ukupno 4 kore.


Zatim redajte tortu: 1. kora, natopite je šećernim sirupom (samo zakuhate šećer i vodu), prelijte čokoladnim preljevom, poklopiti 2. korom, i tako dok ne potrošite sve.


Ukrasite po želji

Kap Maslinova Ulja
Kap Maslinova Ulja
Mediteranska kuhinja