Prvo u toplo mlijeko stavite žličicu šećera i kvasac. Dodajte 100 g brašna i zamijesite tijesto, a zatim ga ostavite na toplom mjestu da se diže otprilike sat vremena.
Dodajte još 180 g brašna, dva jaja i zamijesite tijesto. Zatim dodajte i 60 g maslaca pa ponovno zamijesite tijesto i zamotajte ga prozirnom folijom. Neka se diže otprilike dva sata na 30 stupnjeva.
Kada se tijesto udvostručilo dodajte ostatak brašna, prašak za pecivo i sol, dva jaja i žumanjke i maslac. Zamijesite pa dodajte šećer, vanilin šećer i limun šećer. Na samom kraju u tijesto umiješajte grožđice te kandirani limun i naranču pa ponovno prekrijte folijom i pustite da se diže dva sata.
Kalup za panettone premažite maslacem i stavite papir za pečenje. Tijesto stavite u kalup i pustite da se diže još dva sata. Kada tijesto dođe do ruba, pecite 10 minuta na 200 stupnjeva.
Nakon 10 minuta temperaturu smanjite na 180 stupnjeva i pecite još 15 minuta. Na samom kraju, kolač prekrijte papirom za pečenje s gornje strane, temperaturu smanjite na 170 stupnjeva i pecite još 20-ak minuta.