U veliku zdjelu za salatu stavite bulgur i prelijte ga vrućom vodom. Ostavite ga da upije svu vodu, za što će mu trebati otprilike sat vremena.
Dok se bulgur namače, ogulite koricu jednog limuna i stavite ju u manju posudu, a sok od limuna iscijedite u zdjelu.
Češnjak nasjeckajte na sitno i prelijte ga maslinovim uljem, a zatim to pomiješajte s limunovim sokom i naribanom limunovom koricom.
Kad bulgur upije svu vodu, prelijte ga preljevom od češnjaka i limuna i ostavite da se marinira dok sjeckate začinsko bilje i povrće.
Peršin i metvicu operite i osušite papirnatim ručnicima. Nasjeckajte začinsko bilje i narežite mladi luk te umiješajte u bulgur.
Krastavce ogulite i narežite ih, kao i rajčice, na komade jednake veličine, no ne prevelike, već taman da budu za jedan zalogaj.
Sve sastojke umiješajte u salatu, a zatim začinite solju i paprom i poslužite.