Popečci od kvinoje i brokule

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od kvinoje i brokule by Shutterstock Shutterstock

Ovi ukusni i hranjivi popečci od kvinoje i brokule posluženi s umakom po želji zdravi su i svidjet će se svima.

Sastojci

Broj porcija
5
190 gkvinoje
500 mlvode
3 režnjačešnjaka
1 glavicabrokule
60 gkrušnih mrvica
1 žlicamaslinovog ulja
75 gsira
2jaja
nekoliko svježih listova bosiljka
sol i papar
svježi peršin

Priprema

1 Skuhajte kvinoju i brokulu

Kvinoju stavite u mrežastu cjediljku i dobro je isperite pod hladnom vodom. Kuhajte ju u 500 ml vode oko 15 minuta, dok ne upije vodu. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Brokulu kuhajte na pari dok ne omekša, a zatim je nasjeckajte na sitno.


2 Pomiješajte sastojke

U velikoj zdjeli pomiješajte kvinoju s ostalim sastojcima, brokulom, mladim lukom, češnjakom, sirom, jajima, krušnim mrvicama, solju, paprom i nasjeckanim začinskim biljem. Smjesu kvinoje oblikujte u popečke i stavite na tanjur.


3 Ispecite

Zagrijte ulje i pecite popečke dok dobro ne porumene, oko 6-8 minuta po svakoj strani. Prebacite na tanjur i papirnatim ubrusom uklonite višak masnoće. Poslužite s umakom po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.