Sacher mousse torta

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Sacher mousse torta
Sacher mousse torta
Ovaj put smo pripremili sočnu tortu. Uz mousse smo dodali marmeladu od marelice. Priznajemo da si okusi super pašu, jednostavno morate probati.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

5jaja
150 gšećera
2vanilin šećera
5 žlicamlijeka
5 žlicaulja
100 goštrog brašna
1puding od čokolade
2 žlicekakaa
100 gtamne čokolade
5 žlicavode
1prašak za pecivo
1 prstohvatsoli

Mousse

200 g tamne čokolade s najmanje 70% kakaa
5jaja
120 gšećera
2vanilin šećera
150 mlslatkog vrhnja
1 prstohvatsoli
1 žličicameda
2 žlicevruće vode

Dodatno

marmelada od marelice

Priprema

1 Napravite biskvit

Kalup za tortu obložite masnim papirom. Čokoladu otopite s 5 žlica vode i ostavite da se hladi. Žumanjke i šećer izmiksajte, pa polako dodajte ostale sastojke.


Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u snijeg pa lagano umiješajte u smjesu. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, a ohlađeni biskvit prerežite na pola.


Marmeladu malo pomiješajte s vodom kako biste lakše natopili biskvit, a isto ponovite i s drugim biskvitom.


2 Napravite mousse

Mousse se radi kad se torta krene slagati jer se on još topao mora staviti na biskvit. Čokoladu otopite na pari te dodajte žličicu meda. Jaja odvojite, a bjelanjke umutite s prstohvatom soli i 80 g šećera u čvrst snijeg.


Umutite slatko vrhnje, a žumanjke pomiješajte s 2 žlice vruće vode i ostatkom šećera, dodajte i vanilin šećer. Umutite na pari da se šećer otopi.


Kod narednih koraka se mora raditi brzo - posudu sa žumanjcima skinite sa pare i dodajte im otopljenu čokoladu, miješajte energično pjenjačom da se sve sjedini u jednoličnu kremu.


Šlag od slatkog vrhnja lagano umiješajte u kremu od čokolade i žumanjaka, a zatim i snijeg od bjelanjaka. Lagano promiješajte tako da smjesa ostane prozračna, te lagano izlijte sa što manje visine na biskvit.


3 Napravite ganache

Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja pa u njega dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Time prelijte tortu i ukrasite ju po želji.

DeSertići
DeSertići
Mladi bračni par koji uživa u pripremi top desertića. Radimo razna jednostavna slatka i slana jela. Potražite nas na Facebooku i Instagramu! 😊