Pinca bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
3h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pinca bez glutena
Pinca bez glutena
Recept za sočnu i mekanu pincu bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
1
500 gbrašna bez glutena
230 mltoplog mlijeka
1 vrećicasuhog kvasca
2jaja
70 mlulja
2 žlicevrhnja
3 žlicemeda
3 žlicešećera
2 vrećicevanilin šećera
korica od 2 naranče
2 žliceruma
1 žličicapraška za pecivo

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

U mlijeko dodajte kvasac i žlicu meda pa ostavite da odstoji. U brašno dodajte sve preostale sastojke pa na kraju i mlijeko s kvascem.


Dobro izmiješajte, pokrijte i ostavite na toplome barem tri sata da se diže. Nakon dizanja oblikujte jednu veliku pincu ili dvije manje, po sredini prerežite u obliku križa i ostavite da se diže još 20 minuta.


2 Ispecite

Pincu premažite umućenim jajem i posipajte smjesom šećera - pomiješajte dvije žlice šećera i dvije žlice šećera u prahu s par kapi vode, a možete i izmrviti kockice šećera ili posipati s bademom u listićima.


Pecite 45 do 50 minuta na 180 stupnjeva.