Njoki s graškom i parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki s graškom i parmezanom by Shutterstock Shutterstock

Prepečeni njoki s graškom i parmezanom mogu biti odličan ručak ili večera, tu je recept.

Sastojci

Broj porcija
2
500 gnjoka
250 ggraška
100 gparmezana
2 režnjačešnjaka
0,5limuna (korica i sok)
5 gmetvice
2 žlicemaslinovog ulja
2 žlicemaslaca
200 mlpilećeg temeljca
½ žličicemljevene čili papričice
malo soli
malo papra

Priprema

1 Pripremite sastojke

Za početak na sitno nasjeckajte češnjak i listiće metvice. Limun prepolovite pa iscijedite sok iz polovice i naribajte koricu.


2 Prepržite njoke na tavici

U tavi zagrijte maslinovo ulje i jednu žlicu maslaca na vatri srednje jačine. Dodajte njoke i lagano ih prepržite dok ne postanu hrskavi, otprilike 5 minuta.


3 Pripremite grašak

U velikoj zdjeli odmrznite grašak (stavite ga u vruću vodu na otprilike 2 minute), zatim ga ocijedite i lagano zgnječite gnječilicom za krumpir.


4 U tavu dodajte preostale sastojke

Njokima u tavi dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte ih otprilike 2 minute. Dodajte pileći temeljac i pasirani grašak, dobro promiješajte i ostavite da se kuha oko 3 minute.


U tavu dodajte malo parmezana, promiješajte i smanjite vatru. Dodajte preostali maslac, limunov sok i limunovu koricu te začinite solju, paprom i čilijem. Pospite nasjeckanom metvicom i parmezanom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.