Njoki od ricotte

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3min
Ukupno vrijemeUkupno
13min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki od ricotte by foodformood foodformood

Njoki od ricotte imaju manje ugljikohidrata, brže se naprave i puno su ukusniji, laganiji i pahuljastiji od običnih njoka.

Sastojci

Broj porcija
4
250 gricotte
½ žličicesoli
2 žliceribanog parmezana
1žumanjak
100 goštrog brašna

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Sve sastojke pomiješajte u zdjeli, a brašno dodajte postepeno kako tijesto ne bi bili pretvrdo.


Brašno prestanite dodavati tek kad se tijesto počne lijepo formirati, kada bude mekano pod rukama i ne lijepi se previše.


2 Formirajte njoke

Tijesto podijelite u tri-četiri dijela, rukama formirajte valjak pa režite komade veličine 2-3 cm.


Njoke slažite na pobrašnjenu plohu i držite u hladnjaku dok ne završite umak. Kuhajte ih 2-3 minute u kipućoj slanoj vodi i poslužite s umakom po želji.

Renata Sladović
Renata Sladović