Prvo pripremite sve sastojke, a zatim nasjeckajte luk i stavite ga u zdjelu. Nasjeckajte i poriluk pa i njega prebacite u zasebnu zdjelu, a zatim nasjeckajte i češnjak.
Mljeveno meso pomiješajte sa začinima po želji (čitateljica je koristila sodu bikarbonu, sol, mljevenu crvenu papriku i papar). Dodajte i malo ulja, formirajte okruglice i ostavite sa strane.
Na malo ulja pirjajte luk pa mu dodajte i poriluk i smrznuto povrće. Umiješajte i mahune i začinite po želji. Dodajte nasjeckani češnjak i promiješajte.
Dodajte još mljevene paprike i dobro promiješajte, a zatim ulijte i umak od rajčice. Ostavite da se kuha, uz povremeno miješanje, pa dodajte nasjeckani peršin. Dodajte malo vode, poklopite i ostavite da se lagano krčka 10-ak minuta.
Mesne okruglice koje ste prethodno formirali sada dodajte u varivo, promiješajte i kuhajte na vatri srednje jačine. Poklopite i kuhajte desetak minuta. Dodajte začine i kuhajte još 10 minuta, uz povremeno miješanje.