Brancin s pestom od bosiljka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Brancin s pestom od bosiljka by Eni Bebić Eni Bebić

Brancin prema receptu Eni Bebić, splićanke koja u Americi radi kao privatna chefica gdje često priprema upravo ovakva, mediteranska jela.

Sastojci

Broj porcija
4
4fileta brancina
Maslinovo ulje
Pesto od bosiljka
Sol, papar

Priprema

1 Pripremite ribu

Filete brancina posušite papirnatim ručnikom. Posolite i popaprite, pa premažite maslinovim uljem.


2 Pecite

Na dobro zagrijanu grill tavu, stavite peći filete, a prvo pecite stranu s kožom. Lagano pritisnite da filet ne izgubi oblik i pecite dok ne pobijeli, 2-3 minute. Okrenite na drugu stranu i pecite još kratko.


3 Pripremite limune

Limune prerežite na polovice i premažite ih uljem. Nekoliko minuta ih pecite na vrućoj grill tavi, dok se ne karameliziraju.


4 Poslužite

Brancin premažite pestom i poslužite uz grilane limune.