Jadranski brancin s pečenim krumpirom i salatom od rajčice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Jadranski brancin s pečenim krumpirom i salatom od rajčice by Shutterstock Shutterstock

Jadranski brancin i domaći krumpir idealna su kombinacija za ručak petkom.

Sastojci

Broj porcija
2
2svježa očišćena jadranska brancina
400 gdomaćeg krumpira
2domaće rajčice mini grappolo
2 češnjadomaćeg češnjaka
80 ggrčkog feta sira
2 žlicesuncokretova ulja
začini po želji

Priprema

1 Pripremite krumpir

Krumpir ogulite, narežite na tanke ploške i posložite u posudu za pečenje.


Začinite solju, paprom, sjeckanim češnjakom i prelijte suncokretovim uljem.


2 Ispecite krumpir

Promiješajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta, dok krumpir ne omekša i lagano se zapeče.


3 Pripremite ribu

U međuvremenu brancine operite, posolite i popaprite iznutra i izvana.


4 Ispecite ribu

Kad je krumpir napola pečen, položite brancine na njega, vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta.


5 Napravite salatu

Dok se riba peče, operite i narežite rajčice, po njima smrvite feta sir i začinite po želji.


6 Poslužite

Ribu i krumpir poslužite uz salatu od rajčice i feta sira.


Dobar tek želi vam Lidl!