Čokoladni kolač s kiselim kupusom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni kolač s kiselim kupusom

Ovaj neobični recept, koji spaja bogatstvo okusa čokolade s kiselkastošću fermentiranog povrća, donosi izuzetno sočan i mekan biskvit, a kiseli kupus nakon pečenja potpuno gubi svoj prepoznatljiv okus, stvarajući teksturu sličnu kokosovim pahuljicama i pojačavajući okus čokolade. Uz kremastu glazuru po izboru, ovaj kolač je pravo iznenađenje, a nećete ni primijetiti tajni sastojak koji je u njemu.

Sastojci

Broj porcija
12
120 gocijeđenog i sitno nasjeckanog kiselog kupusa
360 mlmlaćenice
150 gmaslaca
350 gsmeđeg šećera
2 žličiceekstrakta vanilije
2jaja
60 gkakaa u prahu
280 gglatkog brašna
1½ žličicepraška za pecivo
1 žličicasode bikarbone
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.


2 Napravite smjesu za kolač

Prosijte zajedno kakao, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol, te ostavite sa strane. U manjoj zdjeli pomiješajte mlaćenicu s kiselim kupusom i ostavite sa strane.


U velikoj zdjeli, umutite maslac, smeđi šećer i vaniliju dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaja i dobro izmiješajte.


Naizmjenično dodajte smjesu brašna i smjesu s kiselim kupusom, miješajući samo dok se sve ne poveže.


3 Ispecite

Smjesu ulijte u pripremljeni lim za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta ili dok čačkalica koja je umetnuta u kolač ne izađe čista.


4 Ohladite

Ostavite kolač da se ohladi, a zatim ga premažite omiljenom čokoladnom glazurom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.